dimarts, 9 de juny del 2015

Anàlisi lexicomètric de retalls de l’actualitat política






Intentarem fer una ullada a les visions de l’actualitat política que ens aporten els seus protagonistes. Per fer-ho, hem triat les visions de tres partits polítics: PP, PSOE i Podemos.



En general, hem triat cinc posts de cadascun dels partits com a mostra representativa. En general, els posts tracten dels resultats i dels propòsits de les passades eleccions, encara que la temàtica resulta diversa i no existeix un nexe temàtic clar entre les diverses publicacions.

De Podemos hem triat els articles que Pablo Iglesias, el seu secretari general i figura més mediàtica, publica a el diari digital Publico.es sota el títol genèric de Otra vuelta detuerka

De PP i PSOE hem triat de manera aleatòria diverses publicacions en blogs “oficials” de membres d’aquests partits. Del PP, Javier Bello, Esperanza AguirreAlfonso Serrano i Juan Van-Halen. Del PSOE, Francisco J. Gata, Jona García i altres.

El propòsit és analitzar les possibles concordàncies en el llenguatge utilitzat i intentar esbrinar ens quins termes incideixen més els uns i els altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada