dilluns, 11 de maig del 2015

Literatura hipertextual?

Cerco a la pàgina http://www.irational.org/_readme.html l'obra de literatura hipertextual de Heath Bunting, Readme.html, de 1998. Sobre la base d'un text biogràfic signat per un tal James Flint, la pàgina The Telegraph Wired 50 enllaça TOTES les paraules amb alguna pàgina web, amb la intenció de crear un hipertext que es desenvolupi infinitament a través del ciberespai. L'autor s'amaga darrera el personatge creat i no ens remet a històries alternatives que es desenvolupin arrel del text inicial, sinó que ens remet a pàgines web alienes que res tenen a veure amb el text. 


La proposta és iniciar un viatge infinit a través de la xarxa, una idea que resulta interesant conceptualment, però els enllaços externs no afegeixen absolutament cap interès a l’obra, més aviat el contrari quan ens remeten a una vulgar pàgina comercial; o fins i tot - el pas del temps a Internet no perdona - estan trencats. En la meva opinió, potser no copso la intenció de l'autor i el text se'm revela com a una idea interessant que falla en la seva execució.

1 comentari:

  1. La única intenció que jo he sapigut veure-hi, a "Read me", és la de mostrar-nos com podem estar navegant sense parar, al infinit, i moltes vegades d'una manera sense sentit. Com molt bé dius, molts enllaços et porten a pàgina de publicitat i d'altres ja estan 'out', epr tant, és difícil veure-hi cap intencionalitat .... a no ser que cobres de les pàgines publicitades, una mena de marqueting. No ho sé

    ResponElimina